چهارشنبه، فروردین ۱۶، ۱۳۹۱

دوغ ننه خاله....

دوستان سلام...
 الان که هوا رو به گرمی است و فصل فصل نوشیدنی های خنک.بد نیست با طرز تهیه دوغ ساده ی ننه خاله اچمی مان آشنا شویم.


البته این دوغ در مشک به عمل نمی آید و خیلی ساده در آشپزخانه ی کوچک آپارتمانی ما قابلیت به عمل آوری دارد.
برای تهیه دوغ  نیاز داریم به:

  • شیر مایع پاستوریزه
  • آب
  • ماست
  • نمک
  • طعم دهنده دلخواه
  • یک بطری سربسته یا پارچ سربسته ای که بتوان تکان داد.

بر اساس خواست ننه خاله میزان مورد نیاز را ننوشتم ..چون بستگی به سلیقه ی شما برای غلظت دوغ و شوری و طعم آن دارد.
فقط بدانید دوغی که می خواهید غلظتش به اندازه دوغهای آماده ی بازاری باشد باید میزان شیری یک سوم آب باشد اگر می خواهید غلیظ تر شود میزان آبش را کمتر کنید..
نمک هم به میزان خیلی کم..و ماست هم معمولاچهار قاشق غذاخوری برای هر بطری  آب معدنی بزرگ...
خب..


آب را می گذاریم تا نرسیده به جوش داغ شود
شیررا در ظرف می ریزم و ماست را که به هم زده ایم اضافه می نماییم..
طعم دهنده که می تواند پودر نعنا.پود پونه.پودر آویشن.پودر گلپر یا پودر بابونه باشد به میزان دلخواه به شیر می زنیم.
آب را که اضافه کردیم نمک هم می افزاییم و در بطری را محکم می بندیم و می تکانیم می گذاریم حدود دوازده ساعت در گرم ترین جای آشپزخانه امان  یعنی ته کابینت بماند...پس از این زمان بیرون آورده در یخچال گذاشته پس از خنک شدن نوش جان می کنیم...
نوش جان همه اتان..امیدوارم لذت ببرید.

هیچ نظری موجود نیست: