تـَوَر ِز یا بالـَتـَوَ نوعی از انواع نانهای اچمیست که زینت بخش سفره هر اچمیست،صبحانه و شامی مفصل و زینت بخش سفره عید و مهمانی عزیز...
البته امروزه نیز این نانها پخت میشود ولی متاسفانه با ماشینی شدن زندگی، نانهایمان نیز ماشینی شده است.
حال بپردازیم به نحوه پخت آن...
مواد مورد نیاز:
-آرد
-خمیر مایه(خمیره)
-خمیر مایه(خمیره)
-تخم مرغ
-گل هِسک
-مهیاوه
-کنجد
-روغن
ابتدا خمیر را آماده با آب ولرم ،نمک و خمیره به آن اضاف کرده حسابی ورز داده و در جای گرم نگهداری می کنند و میگذاریم تا بالا بیاید ، خمیر تورز باید رقیق باشد تا به راحتی روی تابه پهن شود.
ابتدا تابه را روی اجاق یا چاله زغالی قرار می دهند حسابی که داغ شد خمیر را روی تابه ریخته پهن می کنیم البته باید دست خیس باشد تا به دست نچسبد،سپس ابتدا مخلوط تخم مرغ و گل هِسک(گل هسک برای رنگ و طعم بهتر) سپس کنجد و آخر مهیاوه را روی خمیر می ریزیم صبر می کنیم تا خودش را بگیرد ، سپس تاوه را بر میگردانیم و میگذاریم خوب برشته شود، بعد از برشته شدن تـَوَر ِز را با کارد یا کاردک جدا میکنیم...مرحله آخر روی تورز روغن یا کره می زینیم...
تـَوَرِز با تخم مرغ و مَهیَه روغن صرف می شود...
این نان را تا چند مدت میشود بصورت فریز نگهداری کرد.
نوش جان...
نوش جان...
۱ نظر:
che khashad tavareze garma garm o paye chala
ارسال یک نظر