یکشنبه، مهر ۱۰، ۱۳۹۰

دارچَکـُل یا دارچَلـُک

بباجی اهل بازی ورزش هم بوده است .واز بازی های قدیم ومرسوم لارستان که ساده وجذاب می باشد برای ما تعریف می کند . این هفته دار چَکُل:

وسایل بازی : یک عدد سنگ ؛ دو عدد چوب کوچک وبزرگ

تعداد افراد: به صورت انفرادی دونفری یا تیمی

اهداف بازی : تربیتی: رقابت سالم .سرگرمی ؛ احترام به قانون ؛ نظم وانضباط ؛ دوستی ؛ حساب رسی

فنی : نشانه گیری ؛ قدرت ؛ هماهنگی

مکان بازی : در کوچه ها وفضا های باز

نحوه انتخاب بازیکنان : ابتدا بازیکنان مِرد می آورند وبه دودسته تقسیم می شوند ( در مورد مِرد قبلا توضیح داده شده است ) دونفر هم به عنوان استاد می باشد .

شروع کننده بازی : بادار ( چوب بزرگ ) و چکل (چوب کوچک ) به وسیله دو استاد با انداختن چکل به هوا وبا دار رویش گردن تعداد آنها را می شمارند .تعداد زیادتربرنده وشروع کننده بازی می باشد .

نحوه بازی : سنگ نسبتا بزرکی به عنوان ایستگاه در یک جا قرار می دهند . نفر اول یا تیم شروع کننده از پشت سنگ ؛چکل را به هوا پرتاب کرده وسعی می کند با دار به آن ضربه بزند بعداز ضربه وحرکت دارنفرات تیم مقابل که روبروی سنگ با فاصله های متفاوت ایستاده اند سعی می کنند ابتدا از روی هوا با پا ضربه به دار بزنند ودار را نزدیک به سنگ کنند واما اگر نتوانستند با دست دار را به طرف سنگ نشانه گیری می کنند . اگر به سنگ برخورد کرد طرف زننده ضربه سوخته ( بازنده ) می شود . اگر چکل به سنگ برخورد نکرد طرف شروع کننده با دارش فاصله چکل تا سنگ اندازه می گیرد . البته زمانی که چکل به طرف سنگ پرتاب می شود شروع کننده می تواند در هوا به چکل ضربه بزند ومانع از برخورد چکل به سنگ شود . بازیکن شروع کننده بازی مجاز است که دوبار به چکل ضربه بزند ( اگر بار اول دار به چکل برخورد نکرد یکبار دیکر مجاز به ضربه زدن می باشد ) تعدا د فاصله هاهم قزار دادی است . همانطور تمام بازیکنان به نوبت به چکل ضربه می زنند ودر آخر سر نیز استاد این کار ادامه می دهند .

چه موقع تیم بازنده وجای بازیکنان عوض می شود :1- اگر همه بازیکنان ضربه زدند و تیم مقابل بتوانند چگل به سنگ بزنند ( همه بازیکنان سوخته شوند ) 2- زمانی که فاصله قرار دادی بین خودشان به حد نصاب نرسد .


هیچ نظری موجود نیست: